Diëtist Brugge

Hoe het overgewicht is ontstaan, is een belangrijke vraag om na te gaan. Ben je de afgelopen jaren steeds iets zwaarder geworden of is het iets van de laatste tijd? Vaak kun je zelf wel inschatten wat de valkuilen zijn. Maar hoe deze aan te pakken? De diëtist kan je inzicht geven in de aandachtspunten en praktische richtlijnen aanreiken om deze actief te veranderen. Tevens kunnen knelpunten als emotie-eten in de begeleiding meegenomen worden.

Ben je een sportman en/of wil je afvallen of  juist niet maar spieropbouw verkrijgen. Onze Diëtiste Kirsten kan je bijstaan voor opmaak van voedingsschema en coaching  van je eetpatroon. Voor  een afspraak  met Kirsten  bel 0478 / 620 878

Wat houdt overgewicht in?

Overgewicht betekent dat iemand meer weegt, dan goed is voor zijn gezondheid.

Door langdurig meer calorieën binnen te krijgen dan nodig is, neemt het lichaamsgewicht toe. Alles draait om de balans tussen de hoeveelheid calorieën die gegeten wordt en de hoeveelheid energie die het lichaam verbruikt. Dit wordt de energiebalans genoemd. Als de balans doorslaat doordat er over een langere periode te veel genuttigd is of te weinig bewogen is, ontstaat er dus overgewicht.

Aan de hand van de BMI, Body Mass Index: gewicht (kg)÷ lengte (m²) kan vastgesteld worden of u een gezond gewicht heeft.

Waar zit de meest voorkomende valkuil?

De meest voorkomende valkuil zit in de tussendoortjes/snaaien. Bijna iedereen heeft wel behoefte aan iets te eten tussen de maaltijden door. Maar wat er dan gekozen wordt aan producten kan te veel calorieën bevatten, hetgeen het lichaam vaak niet verbruikt. Vooral de avonden kunnen een valkuil zijn. Eindelijk even rust, tijd voor jezelf en dan mag je toch wel iets…

Voorbeelden van verstandige tussendoortjes zijn: fruit, zuivelproducten, krentebol, rauwkost, 1 granenkoek of een handje noten.

Wil je zelf een keer ervaren of Paramount Sports bij je past?

Claim dan nu jouw gratis proefles!