Diëtist Brugge

Hoe het overgewicht is ontstaan, is een belangrijke vraag om na te gaan. Ben je de afgelopen jaren steeds iets zwaarder geworden of is het iets van de laatste tijd? Vaak kun je zelf wel inschatten wat de valkuilen zijn. Maar hoe deze aan te pakken? De diëtist kan je inzicht geven in de aandachtspunten en praktische richtlijnen aanreiken om deze actief te veranderen. Tevens kunnen knelpunten als emotie-eten in de begeleiding meegenomen worden.

Ben je een sportman en/of wil je afvallen of  juist niet maar spieropbouw verkrijgen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Wat houdt overgewicht in?

Overgewicht betekent dat iemand meer weegt, dan goed is voor zijn gezondheid.

Door langdurig meer calorieën binnen te krijgen dan nodig is, neemt het lichaamsgewicht toe. Alles draait om de balans tussen de hoeveelheid calorieën die gegeten wordt en de hoeveelheid energie die het lichaam verbruikt. Dit wordt de energiebalans genoemd. Als de balans doorslaat doordat er over een langere periode te veel genuttigd is of te weinig bewogen is, ontstaat er dus overgewicht.

Aan de hand van de BMI, Body Mass Index: gewicht (kg)÷ lengte (m²) kan vastgesteld worden of u een gezond gewicht heeft.

Waar zit de meest voorkomende valkuil?

De meest voorkomende valkuil zit in de tussendoortjes/snaaien. Bijna iedereen heeft wel behoefte aan iets te eten tussen de maaltijden door. Maar wat er dan gekozen wordt aan producten kan te veel calorieën bevatten, hetgeen het lichaam vaak niet verbruikt. Vooral de avonden kunnen een valkuil zijn. Eindelijk even rust, tijd voor jezelf en dan mag je toch wel iets…

Voorbeelden van verstandige tussendoortjes zijn: fruit, rauwkost, 1 granenkoek of een handje noten

Wil je zelf ervaren of Paramount Fit bij je past?

Claim hier jouw gratis proefles!

BIJNA KLAAR 50%