Groepslessen Brugge

Paramount Sports  heeft een  groot aerobiczaal van 400m² met aangepast  ventilatiesysteem – sportvloer  en professionele  lesgevers

De  groepslessen worden steeds  aangeboden coronaproof  met inbegrip van de  social dinstancing en  voldoende  ruimte tussen alle  deelnemers

We  bieden  een  ruim aanbod  groepslessen aan waaronder Spinning, Functionele  training, Pilates  Ground Controle, Yoga , Body Work out, Bootcamp, Small Groups Classes olv van professionele  Lesgevers

Enjoy the  classes

BBB Body Work Out

BBB (buik, billen, benen) is een low-impact les waarbij zowel dynamische als statische spierversterkende oefeningen de verschillende probleemzones aanpakken. Er wordt vaak gebruik gemaakt van allerhande attributen zoals gewichtjes, steps, banden en ballen. Deze “golden oldie” is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Functional Training

Bij Functional Training ga je dagelijkse bewegingen imiteren op een intensieve wijze. Hierbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk spiergroepen tegelijkertijd te activeren en ga je als het ware ‘bewegingen’ trainen ipv ‘spieren’ trainen. Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem waarbij 40 sec. intensief getraind wordt. Deze trainingsvorm kent zijn oorsprong bij de revalidatie en is toegankelijk voor zowel beginner als gevorderde. Er wordt gebruik gemaakt van allerhande attributen zoals TRX, Bosu-ball, touwladder, gewichten, step en weerstandsbanden, Kettlebells – Bosu Ball  Een echte aanrader!

Pilates

Pilates is een bewegingsmethode  die voornamelijk gericht is op om de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. Wat het zo populair maakt is dat je snel resultaat boekt terwijl het geen zware training is. Pilates zorgt voor een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Bij iedere oefening komen verschillende spiergroepen tegelijk aan bod waarbij zowel kracht als lenigheid van toepassing is. Dit zorgt voor meer souplesse en sterkere spieren, een slanker silhouet, een betere lichaamshouding en een betere ademhaling.

Power Yoga

PowerYoga is een dynamische en krachtige vorm van Yoga, waarbij fysieke houdingen opeenvolgend uitgevoerd worden en ondersteund worden door correcte ademtechniek. Je neemt een 40-tal houdingen aan en deze vormen samen een serie. Per les kan de serie verschillen. De serie vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Er worden  staande, zittende en liggende houdingen achtereenvolgens uitgeoefend. Je lichaam krijgt een ongeziene souplesse, maar de mentale veerkracht wordt herondekt en versterkt. Zéker een aanrader voor mensen die last hebben van spanningen, stress of allerlei angsten.

Medische Rugschooltraining

De rugschool kan als onderdeel van een revalidatieschema opgenomen worden , maar is eigenlijk toegankelijk voor iedereen die lage rugklachten heeft (gehad)  of wil voorkomen. Een lessenreeks van 10 lessen wordt aangeboden waarin tips en technieken gegeven worden zodanig dat de rug minder belast wordt. Daarnaast bieden wij spierversterkende oefeningen aan, die vooral bestaan uit houdingscorrectie, verhogen van de stabiliteit van de lage rug, het mobiliseren van de wervelzuil.

Spinning

Spinning is hard werken en kost liters zweet. Maar je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen. Waar en hoe kun je het doen? Spinning is een pittige training die gericht is op hart en bloedvaten. Deze training doe je op een soort hometrainer, een stationaire fiets. De training is goed voor een sterk hart, het vergroten van je longinhoud, een goede bloedsomloop en soepele spieren. Spinning, het woord zegt het al, betekent namelijk ‘snel ronddraaien’. Je bent dus echt hard aan het werk tijdens een uurtje fietsen en dat op toffe muziek.

Body Power

Body Power is een barbell workout die is ontworpen om je strak, slank en fit te krijgen. De combinatie van wetenschappelijk onderbouwde bewegingen, motiverende instructeurs en geweldige muziek helpt je om veel meer te bereiken dan je in je eentje zou kunnen.

Waarom werkt Body Power?

De effectiviteit van Body Power zit in het Rep Effect, een bewezen formule die spieren vermoeit middels lichte gewichten en veel reps – dit is het geheim tot het ontwikkelen van strakke, atletische spieren.

Hoeveel calorieën verbrand ik tijdens Body Power

Met deze workout voor het hele lichaam verbrandt je tot wel 540 calorieën.

Hoeveel gewicht moet ik tillen tijdens Body Power

Er is geen druk om zwaar te tillen in een Body Power les. De hele workout is in feite geprogrammeerd op veel reps met weinig gewichten. Continue vooruitgang is echter de sleutel om het meeste uit iedere krachttraining te halen, dus je moet meer gewicht tillen naarmate je sterker wordt. Als een Body Power workout je niet warm krijgt en niet aan het zweten krijgt en je rustig het einde van ieder nummer kunt halen, heb je waarschijnlijk te weinig gewicht. We raden je aan een paar nummers te kiezen waarvan je denkt dat je meer gewicht kunt tillen en hier een extra schijf aan toe te voegen. Denk eraan, als je voelt dat het gewicht dat je tilt je techniek verslechtert, stop dan een paar reps en reset – of verminder gewoon je gewicht lichtjes.

Wil je zelf een keer ervaren of Paramount Sports bij je past?

Claim dan nu jouw gratis proefles!